Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@07:37:09 GMT

تنها سد تاریخی فعال کشور کاربری جاده دارد!

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۸۲۳۳

تنها سد تاریخی فعال کشور کاربری جاده دارد!

به گزارش خبرنگار مهر، تنها سد تاریخی فعال کشور در مجموعه جهانی باغ عباس آباد بهشهر به عنوان بزرگترین باغ تاریخی ایران و در ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر قرار گرفته است. این سد تاریخی در کنار مخزن و دریاچه سد، گل‌باغ، کاخ، حمام، آسیاب آبی و دو برج آجری به دستور شاه عباس اول صفوی در سال‌های ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری در محلی که خرگوران نام داشته ساخته شد و اکنون به عنوان مهم‌ترین باغ غیر کویری ایران به‌شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سد دریاچه با گنجایش ۶۰۰ هزار مترمکعب از نوع مخزنی بوده و جنس دیواره آن از ساروج است. این سد جدا از باغ، توسط سازمان میراث فرهنگی وقت به شماره ۷۴۵ در فهرست آثار ملی قرار گرفته‌است.

دریاچه طبیعی عباس آباد نیز عمارتی در مرکز دارد که به زیبایی این باغ ایرانی ثبت جهانی شده افزوده است. این عمارت در زمان آبگیری با ارتفاعی بیش از ۱۸ متر به زیر آب می‌رود و فقط سقف آن با درختچه‌هایی که روی آن نشسته نمایان می‌شود. درست کنار این دریاچه سدی از دوره صفویه باقی مانده است که ارتفاعی حدود ۲۰ متر دارد و در پی، عرض آن به ۲۰ متر و در قسمت تاج عرض آن به ۱۰ متر و طول آن به ۷۰ متر می‌رسد.

این سد تاریخی تاجی دارد که خودروهای یک ارگان نظامی از آن عبور می‌کنند این تاج در واقع شبیه به جاده و یا پلی شده تا خودروهای سنگین آنها برای ساختمان سازی آن طرف دریاچه کاربری داشته باشد در حالی که این سد ۴۰۰ سال سن دارد و باید هر از گاهی حداقل آسیب شناسی شود. با پیگیری‌هایی که مسئولان باغ جهانی عباس آباد انجام دادند توانستند از عبور و مرور خودروهای سنگین روی این تاج جلوگیری کنند اما همچنان این سد تاریخی به آسیب شناسی نیاز دارد تا مبادا با شکستن آن، نصف بهشهر را آب بگیرد.

پیرو این موضوع رحیم موسوی مدیر مجموعه جهانی باغ عباس آباد به خبرنگار مهر گفت: در گفتگو با مسئولان شرکت آب منطقه‌ای اعلام کرده‌ایم که این سد باید هر چند سال یک بار آسیب شناسی شود و دیواره آن را نیز تقویت کنند. چون اگر دیواره سد خراب شود نه تنها شرکت آب منطقه‌ای منبع درآمد خود را از دست می‌دهد بلکه این میراث نیز آسیب دیده و ممکن است برای زمین‌های پایین دست بهشهر مشکل به وجود آورد.

آن چیزی که در واقع موسوی از آن نگران است این است که اتفاقات مختلف ممکن است حیات این سد تاریخی که از مدتها پیش فعال بوده را به خطر بیاندازد. به همین دلیل از زمانی که موسوی مسئولیت این باغ را به عهده گرفته نامه نگاری‌های مختلفی را به شرکت آب منطقه‌ای درباره همین موضوع انجام داده است ولی هنوز جواب درستی از سوی شرکت آب منطقه‌ای نگرفته است.

این درحالی است که اکنون شرکت آب منطقه‌ای در دریاچه سد عباس آباد، تفریحات قایقرانی برای مردم مهیا کرده است و سالانه مبلغی را از گردشگران بابت همین موضوع می‌گیرد. این هزینه جدا از حق‌آبه‌ای است که شرکت از کشاورزان پایین دست می‌گیرد. بنابراین، این شرکت درآمد زیادی از محل سد و دریاچه دارد که می‌تواند بخشی از آن را برای مرمت و یا آسیب شناسی سد در نظر بگیرد.

مسئولان باغ جهانی عباس آباد در صدد قطع این منبع درآمد نیستند بلکه وظیفه آنها حفاظت و اعلام هشدار درباره حیات این سد و دریاچه آن است. آنها تاکید دارند ضوابط حفاظتی میراث فرهنگی نیز در این حوزه رعایت شود. اما نه تنها در دوره موسوی بلکه در دوره‌های پیشین نیز اقدام قابل توجهی پیرو نگهداری از این سد و جلوگیری از تخریب آن نشده است.

پاتوق رستوران‌ها

باغ جهانی عباس آباد چالش‌های دیگری هم دارد. اداره آب منطقه‌ای بهشهر در حجم آبگیری سد تاریخی کم دخالت نمی‌کند در کنار اینها، زمین‌های در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، اردوگاه فرهنگی احداث شده در ۲۵ هکتار از زمین‌های متعلق به یک ارگان نظامی در سال‌های گذشته و زمین‌های ۱۰ هکتاری فنس کشی شده متعلق به نیروی انتظامی و احداث بازارچه‌ها و سازه‌های ناهمگون و رستوران و محل فروش چیپس و پفک در ۶ هکتار از زمین‌های متعلق به منابع طبیعی که همگی در عرصه این باغ ثبت جهانی شده هستند، وضعیت باغ را با پیچیدگی مواجه کرده‌اند.

کد خبر 5050805 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: بهشهر عبدالرحیم موسوی عباس آباد هفته ناجا شورای شهر تهران ویروس کرونا شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی پلیس راهور قوه قضاییه وضعیت راهها آلودگی هوا شبکه شاد متروی تهران آتش سوزی آیت الله سید ابراهیم رئیسی شرکت آب منطقه ای سد تاریخی آسیب شناسی عباس آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: ابتکار بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال در حوزه پخش و ارسال مرسولات پستی در رویداد «ره‌آورد فناورانه» به‌عنوان برنامه جانبی دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان مقام اول را کسب کرد.

مهدی علی‌نقیان با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه در سومین روز از رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان در رویداد ره‌آورد فناورانه مقام اول را کسب کرده‌ایم، اظهار کرد: حوزه فعالیت شرکت لجستیک هوشمند پارس، بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال در حوزه پخش و ارسال مرسولات پستی است.

وی با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر یک سری پروژه با شهرداری اصفهان برای جمع‌آوری زباله‌های تر و خشک انجام داده‌ایم و نتایج مناسبی را به دست آوردیم، اضافه کرد: الگوریتمی که توسعه دادیم، الگوریتم توانمندی است که قادر به حل مسائل به‌صورت بهینه در ابعاد بزرگ است و این موضوع مزیت رقابتی شرکت لجستیک هوشمند پارس شده است.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو هیئت رئیسه شرکت لجستیک هوشمند پارس تصریح کرد: ما در این شرکت می‌توانیم با بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان همکاری کنیم تا بتوانند هزینه‌های خود را با استفاده از این الگوریتم کاهش بدهند.

وی با تاکید بر اینکه این نرم افزار در حوزه مسیریابی وسایل نقلیه است، ادامه داد: مسئله مسیریابی وسایل نقلیه از سال ۱۹۶۰ به بعد در دنیا مطرح شده است و به مرور الگوریتم‌های بهتری در این حوزه توسعه داده شده است.

علی‌نقیان با بیان اینکه ما در این حوزه در دنیا دو رقیب داریم که در آمریکا و کانادا هستند، تاکید کرد: الگوریتمی که توسط این شرکت توسعه داده شده است، به میزان بسیاری از نظر عملکردی قابل رقابت با شرکت‌های خارجی است و می‌تواند مسائل را در زمان بسیار کوتاهی حل کند که این موضوع دستاورد بسیار مهمی است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از این الگوریتم از نظر استفاده برای شرکت‌های حوزه پخش و حوزه ارسال مرسولات پستی می‌تواند بین ۲۰ تا ۳۰ درصد زمان سفر این شرکت‌ها را کاهش دهد و ناوگان حمل آن‌ها را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد، افزود: در حال رایزنی با یک سری شرکت هستیم که برای استفاده از این نرم افزار بتوانیم به آن‌ها خدمت‌رسانی کنیم.

کد خبر 750115

دیگر خبرها

  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت