Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:41:36 GMT

نوستالژی باغ ایرانی در بهشهر به خاطره می پیوندد؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۲۷۱۹

نوستالژی باغ ایرانی در بهشهر به خاطره می پیوندد؟

موضوعی که این روزها باغ جهانی عباس آباد را مورد توجه مردم و مسئولان در سطح کشور قرار داده، نشر آگهی فروش زمین با تغییر کاربری در این باغ تاریخی است. زمینی که یک شخص حقیقی طی روند برگزاری مزایده در سال 1392 خریداری کرده و اکنون صاحب ملک قصد دارد این اراضی را به شهرک تفریحی و رفاهی تبدیل کند.

به گزارش ایسنا، مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر در شرق استان مازندران در دامنه رشته کوه های البرز و در دل جنگل های انبوه واقع شده و یکی از 9 باغ ایرانی است که در سال 1390 در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه تاریخی عباس‌آباد بهشهر شامل سد عباس آباد، مخزن و دریاچه سد، کاخ، حمام، باغ، آسیاب آبی و دو برج آجری است که به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد و وسعت این باغ حدود 500 هکتار است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر در این خصوص به خبرنگار ایسنا، گفت: از آنجایی که اراضی جنگلی عباس آباد طی آگهی سراسری در سال 1353 جزء لاینفک اراضی ملی شناخته شد به همین منظور سازمان جنگل ها و مراتع کشور به نمایندگی از دولت در راستای اعمال مقررات ماده 39 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع بر اخذ سند مالکیت شش دانگ اراضی یاد شده در سال 1384 اقدام کرده است.

علی باقری اظهار کرد: در سال 1377 سازمان زندان ها در قالب ماده 147 قانون ثبت و بدون اخذ مجوز و استعلام از منابع طبیعی به اخذ سند مالکیت مجموعه زندان عباس آباد به مساحت 24 هزار و 380 مترمربع اقدام کرد که این اداره با تنظیم دادخواستی تقاضای ابطال سند مالکیت اداره زندان در سال 1382 کرده است.

وی افزود: این موضوع در شعبه سوم دادگاه عمومی بهشهر مطرح و دادگاه جهت صحت و سقم موضوع، آن را به کارشناسی ارجاع داده و با وجود اینکه کارشناس بر ملی بودن عرصه مورد ترافع اظهار کرده اما قاضی با استدلال به اینکه قدمت تصرف و ساخت و ساز موجود پیش از سال 1365 بوده آن را از موارد واگذاری در قالب ماده 34 قانون مرقوم دانسته و به بطلان دعوی اداره منابع طبیعی رای داده است.

باقری خطرنشان کرد: اداره منابع طبیعی بهشهر با استناد به نظریه کارشناسی و اجرای مقررات ماده 56 به رای صادره معترض و در نهایت طی دادنامه ای در سال 1384 موضوع در شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان مازندران مورد رسیدگی قرار گرفته و دادگاه ضمن وارد دانستن اعتراض اداره منابع طبیعی، حکم بر بطلان سند مالکیت اداره زندان صادر کرد که این رای توسط اداره زندان ها مورد اعتراض قرار گرفت و در شعبه پنجم هیئت تشخیص دیوان عالی کشور در سال 1386 مورد رسیدگی مجدد قرار گرفت و ضمن تایید دادنامه صادره از دادگاه بدوی، دادنامه صادره از شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مازندران را نقض کرده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر یادآور شد: اداره زندان در 4 دی ماه 1392 مزایده ای را جهت فروش ملک مذکور به مساحت 24 هزار و 380 مترمربع در مجموعه تاریخی و باغ جهانی عباس آباد بهشهر برگزار کرده که در نهایت یک شهروند بهشهری برنده مزایده شده است و در 29 مهرماه 1393 در یکی از دفترخانه های اسناد رسمی این شهرستان به نام برنده مزایده، انتقال قطعی یافته است و سازمان بازرسی کل مازندران طی نامه ای در مردادماه 95 در مورد ملک مذکور به اداره کل میراث فرهنگی مازندران اعلام کرده که انتقال ملک طی فرایند قانونی و مصوبه هیات وزیران صورت گرفته و محرز بودن مالکیت وی قطعی است.

باقری تصریح کرد: با توجه به موضوعات مطرح شده و پیگیری های اداره منابع طبیعی بهشهر در سال های گذشته برای دادگاه بدوی، دادگاه تجدیدنظر استان و هیئت تشخیص دیوان عالی کشور، قطعا ملی بودن عرصه مورد نظر در باغ جهانی عباس آباد محرز و مسلم است به همین دلیل اداره منابع طبیعی بهشهر در سال 1393 اقدام به تهیه گزارش جامع در مورد وضعیت عرصه مورد بحث کرده و آن را به اداره کل منابع طبیعی مازندران تحویل داده و نیز طی نامه ای کتبی به احمدعلی مقیمی نماینده وقت مردم شرق مازندران در مجلس ارائه کرد تا این موضوع توسط نماینده وقت جهت حفظ حقوق بیت المال از طریق کمیسیون اصل 90 مجلس بررسی و پیگیری شود که متاسفانه از آن زمان تاکنون اقدام خاصی مبنی بر عودت عرصه مذکور به منابع طبیعی صورت نگرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر خاطرنشان کرد: باغ جهانی عباس آباد به مساحت 500 هکتار یک سند کلی دارد که به عنوان عرصه های ملی در اختیار اداره منابع طبیعی بهشهر است که از این میزان 24 هزار مترمربع در دهه 60 در اختیار اداره امور زندان ها قرار داشت و در واقع این اراضی به صورت امانی در اختیار اداره زندان بود که متاسفانه امانت ملی را به شخص حقیقی واگذار کرد.

باقری خاطرنشان کرد: در حال حاضر مدیرکل منابع طبیعی مازندران و شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس در جهت حفظ حقوق بیت المال با جدیت پیگیر این پرونده در سطح استان و کشور از طریق مراجع ذی صلاح هستند.

مدیر جهاد کشاورزی بهشهر نیز در این باره به ایسنا، گفت: در اوایل سال 94 مالک زمین مورد بحث در باغ عباس آباد بهشهر خواستار تغییر کاربری، پلاک بندی و فروش زمین شد که با ورود جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و دادستانی شهرستان از این اقدام جلوگیری شد.

خلیل حقیقی افزود: در ادامه مالک زمین اقدام به تفکیک اراضی و پلاک بندی عرصه مورد بحث کرد که جهاد کشاورزی با حضور دادستان شهرستان ورود پیدا کرده و از این کار جلوگیری شد، سپس مالک زمین خواستار تغییر کاربری شد که پرونده ای در این باره تهیه و تنظیم و به مراجع قضائی ارسال کردیم و در دادگاه بدوی در حال پیگیری است.

مدیر جهاد کشاورزی بهشهر یادآور شد: صاحب ملک مورد بحث تقاضای پروانه ساختمانی در تاریخ 27 فروردین 95 از طریق بخشداری مرکزی این شهرستان کرده که جهاد کشاورزی بهشهر نامه این تقاضا را به مدیریت امور اراضی استان اعلام کرده است و جواب نامه از سوی مدیریت امور اراضی مازندران این بوده که عرصه مورد نظر پیش از تصویب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی(سال 1374) از گردش کار کشاورزی خارج شده است زیرا در این عرصه ابنیه های قدیمی ساخته شده در دهه 60 مربوط به اداره امور زندان ها وجود دارد و سپس جهاد کشاورزی شهرستان به بخشداری مرکزی جواب داد که درخواست مالک زمین مبنی بر صدور پروانه ساختمانی با کسب نظر سایر مراجع زیربط از نظر این مدیریت بلامانع است.

حقیقی خاطرنشان کرد: با توجه به بناهای قدیمی موجود در عرصه مورد نظر، این اراضی از حیطه کار کشاورزی خارج شده است و هر اقدامی شامل مجوزهای تفکیک عرصه و پروانه ساختمانی باید از طریق بخشداری و اداره ثبت و دیگر مراجع پیگیری شود.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه به ایسنا، گفت: شاید خرید زمین از طریق مزایده طی روند قانونی انجام شده باشد و ظاهرا خلافی صورت نگرفته اما متاسفانه این محمل های قانونی موجب تخریب منابع طبیعی می شود و اشکال قانونی دارد زیرا فروش اراضی ملی، آن هم در باغ جهانی و مجموعه تاریخی 400 ساله عباس آباد مصداق بارز زمین خواری است و نباید بگذاریم که بارگذاری و ساخت و ساز در اراضی ملی صورت گیرد.

شاعری اظهار کرد: در سال 92 که مزایده فروش اراضی ملی عباس آباد بهشهر در حال برگزاری بود باید مسئولان وقت سریعا عکس العمل نشان می دادند و به اداره امور زندان اجازه واگذاری به شخص حقیقی نمی دادند که امروز شاهد شهرک سازی در باغ جهانی عباس آباد نباشیم زیرا اگر ساخت و ساز در این اراضی شروع شود تا چند سال آینده دیگر اثری از طبیعت و محیط زیست باقی نمی ماند.

وی افزود: انتظار می رفت در زمان واگذاری مالکیت عرصه زندان عباس آباد مسئولان وقت بهشهر واکنش های لازم را نشان می دادند و از طریق کمیسیون اصل 90 مجلس و مراجع قضائی از وقوع این کار جلوگیری می کردند بنابراین باید مسئولان وقت شهرستان در سال 92 به مردم و افکار عمومی پاسخگو باشند که چرا این اتفاق در زمان مسئولیت آن ها صورت گرفت و اجازه دادند که عرصه های ملی به تاراج رود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: باید به جای فروش و واگذاری عرصه ملی به یک فرد، مسئولان تدبیری اتخاذ می کردند تا این اراضی را به صورت زیستگاه طبیعی در جهت توسعه گردشگری طبیعی حفظ کنند و با تخریب ابنیه زندان در راستای احیای این اراضی متناسب با پوشش جنگلی عباس آباد و منطبق با استانداردهای منابع طبیعی و محیط زیست منطقه، اقدام به درخت کاری می کردند تا از زمین خواری و ساخت و ساز در باغ عباس آباد جلوگیری شود.

شاعری خاطرنشان کرد: در حال حاضر باید جلوی بارگذاری مسکونی که موجب تخریب جنگل می شود را گرفت زیرا ممکن است در آینده موجب تخریب کل جنگل های عباس آباد شود به همین دلیل دادستانی نیز به عنوان مدعی العموم باید با جدیت به این موضوع ورود پیدا کند و از اشاعه زمین خواری در این منطقه و از هر گونه بارگذاری و ساخت و ساز در باغ عباس آباد جلوگیری کند.

وی افزود: شاید شرایط زمانه در دهه 60 اقتضا می کرد که اداره امور زندان برخی زندانیان را در باغ عباس آباد نگهداری کند اما اداره زندان باید این عرصه ملی را که به صورت امانی در اختیار داشت به منابع طبیعی بازمی گرداند و یا حداقل دولت باید از طریق اداره کل میراث فرهنگی یا منابع طبیعی مازندران این عرصه 24 هزار مترمربعی را از اداره زندان خریداری و سپس درخت کاری می کرد تا شرایط طبیعی جنگل را حفظ کند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس اظهار کرد: طبق قانون بهره وری، واگذاری مالکیت عرصه های منابع طبیعی ممنوع و خلاف است اگر چه این اراضی مستثنیات بوده و طبق روند قانونی مزایده به فروش رسیده اما باید از هر گونه تفکیک اراضی، بارگذاری و شهرک سازی که موجب تخریب جنگل، از بین رفتن منابع طبیعی و گسترش آلودگی محیط زیست می شود به شدت جلوگیری کرد.

شاعری با بیان اینکه از طریق کمیسیون اصل 90 مجلس با جدیت در حال پیگیری این موضوع هستم، گفت: با پیگیری مسئولان فعلی، دادستانی استان مازندران به عنوان مدعی العموم با موضع گیری خوبی به این موضوع ورود پیدا کرده و فعلا از شهرک سازی و قطعه بندی زمین جلوگیری کرده است که از دادستانی استان مازندران می خواهم تا این اقدام درست را همچنان ادامه دهد و جلوی اینگونه رخدادهای تلخ که منشا زمین خواری هستند را بگیرد و اجازه ندهد عباس آباد و سایر زیستگاه های طبیعی و میراث فرهنگی بهشهر و مازندران توسط سودجویان به یغما برود.

به گزارش ایسنا، طبق حکم دادستانی مازندران تا اطلاع ثانوی ساخت و ساز در این عرصه متوقف شده و موقتا در عباس آباد صدای تیشه زدن به ریشه منابع طبیعی به گوش نمی رسد اما باید دید پیگیری مسئولان می تواند از شهرک سازی در باغ جهانی عباس آباد یکبار برای همیشه جلوگیری کند و این عرصه دوباره به منابع ملی بازگردد؟

گزارش از مریم یخکشی، خبرنگار ایسنا 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۲۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از آزادسازی حدود ۱۵ هزار متر مربع از اراضی ملی جنگلی در دهنه توسکستان گرگان خبر داد و گفت: سه بنا و اعیانی غیر مجاز در این منطقه قلع و قمع شدند.

حمید سلامتی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: در منطقه جنگلی توسکستان و حومه آن شاهد قطعه بندی اراضی کشاورزی ، تصرف منابع ملی و ساخت و ساز های غیر قانونی ‌در آن بودیم که با دستور دادستان مرکز استان گلستان کلیه ساخت و سازها غیرقانونی تخریب و اراضی مورد نظر به چرخه کشاورزی و طبیعت بازگشتند.

وی افزود: با توجه به قطعیت دادنامه صادره از شعبه دوم حقوقی گرگان نسبت به یک قطعه زمین واقع در اراضی ملی توسکستان به مساحت حدود ۱۴ هزار متر مربع، عملیات خلع ید و قلع و قمع کامل اعیانی با وسیله لودر و بیل میکانیکی اجرایی شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان همچنین گفت: در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت ۲ قطعه زمین از عرصه های منابع ملی واقع در توسکستان معروف به باغ سرهنگ به مساحت تقریبی ۱۰۰۰ متر مربع که در ان اعیانی (خانه بنا شده ) بنا شده بود؛ توسط بیل مکانيکي تخریب گردید.

سلامتی ادامه داد: سال های گذشته برخی آرای قلع و قمع صادر شده بود اما به علت برخی نگرانی ها امکان اجرای آن را وجود نداشت که در چند ماه اخیر با حمایت قاطع دادگستری اداره‌کل منابع طبیعی استان جسارت بیشتری برای اجرای این آرا و برخورد با متخلفان پیدا کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم استان خواست در صورت مشاهده هرگونه تعرض به منابع ملی و طبیعی مراتب را با شماره تماس‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع دهند.

زمین‌های زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار است که ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار آن جنگل، ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، حدود ۲۰ هزار هکتار ساحل و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار زمین‌های مستحدث و موات است.

دیگر خبرها

  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر